< VISSZA

Spanyol Filmhét 2016 - Rövidfilmek 2.

Cortometrajes 2ª Sesión
Spanyol rövidfilmek, 72 perc, 2016
Spanyol nyelven, angol felirattal

Időpontok:

Rendező:

Fiatal alkotók díjnyertes, kortárs alkotásai eredeti nyelven, angol felirattal

Cortometrajes premiados de autores jóvenes, en versión original con subtítulos en inglés
A rövidfilm-összeállítások jegyára egységesen 1000,- Ft.


-    Oly boldog vagyok / Soy tan feliz (20’)
Fran hamarosan leteszi pszichiáteri szakvizsgáját, miközben gondoskodnia kell beteg édesanyjáról,  akire korházi kezelés vár. Ekkor megjelenik testvére, hogy  kezébe vegye a dolgokat.
Fran está terminando el MIR en Psiquiatría mientras cuida de su madre enferma. Dentro de dos días la ingresan y su hermano aparece para hacerse cargo de la operación.

-    Egy egész élet együtt / Todo un futuro juntos (13’)
Két bankár beszélget egy bárpultnál miután elsőbbségi részvényeket adtak el. Az egyikük a bank vezérigazgatója, akinek a háza előtt a károsultak tüntetést szerveznek. Néhány nap zaklatás után támad végre egy ötlete.
Dos hombres en la barra de un bar. Trabajan en banca y han vendido preferentes en una cantidad indeterminada. Uno de ellos, el director general, sufre un escrache en su casa. Tras varios días de acoso, por fin ha tenido una revelación.

-    Gyalogút / Viaje a pies  (15’)
Esti vonatozás. Egy utasokkal teli kocsi. Egy nem kívánatos személy a fülkédben.  Te meddig mennél el egy nyugodt út érdekében?
Un viaje nocturno en tren. Un vagón lleno de pasajeros. Un compañero indeseable en tu compartimento. ¿Hasta dónde llegarías por tener un viaje tranquilo?

-    3/105 (6’)
Egy folyó. Egy halál.
Un río. Una muerte.

-    Bikini (18’)
1953-at írunk. Benidorm polgármestere az El Pardo palota felé robog a Vespáján, hogy élete legnagyobb problémájára, a kiközösítés veszélyére találjon megoldást. Hogy mi ennek az oka? Engedélyezte a bikini használatát az irányítása alá tartozó község strandjain.
1953. El alcalde de Benidorm, viaja hasta el Palacio del Pardo en su Vespa tratando de poner remedio al problema más difícil al que se ha enfrentado: la excomunión. ¿El motivo? Haber autorizado el uso del biquini en las playas del término municipal que gobierna.


Tovább a Spanyol Filmhét 2016 teljes programjához

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató