< VISSZA

Spanyol Filmhét: 1993 nyara

Estiu 1993
spanyol dráma, 97 perc, 2017
katalán nyelven, spanyol és magyar felirattal

Időpontok:

Rendező: Carla Simón

szereplők: Laia Artigas, Paula Robles, Bruna Cusi, David Verdaguer, Fermi Reixach, írta: Carla Simón, zene: Pau Boïgues, Ernest Pipó, operatőr: Santiago Racaj, vágó: Didac Palou, Ana Pfaff

Frida hatéves kislány, aki nemrég vesztette el az édesanyját. Ez az első nyár, amit nélküle kell töltenie. Egy Barcelona közeli, elszigetelt vidéki környezetben nagybátyja és nagynénje, Esteve és Marga fogadja be, valamint bájos unokatestvére, Anna. A nagyszülők és a család barátai hétvégente meglátogatják, de a kislánynak – aki alig érti, ami körülötte történik – nap mint nap szembe kell néznie az új valósággal. Carla Simón ezért az alkotásért nyerte el a legjobb elsőfilmesnek járó elismerést a Goya-díj gáláján és a Berlinalén.

Frida es una niña de seis años que acaba de perder a su madre. Este es el primer verano que tendrá que pasar sin su compañía. En un aislado entorno rural cerca de Barcelona, la niña vivirá con sus tíos Esteve y Marga, además de con su encantadora prima Anna. Los abuelos y amigos de la familia la visitan algunos fines de semana, pero la protagonista, sin entender demasiado lo que ocurre, deberá enfrentar en el día a día una nueva realidad. Con esta película Carla Simón obtuvo el Goya a la Mejor Dirección Novel en 2018.

Tovább a Spanyol Filmhét 2018 teljes programjához!

Díjak: Goya-díj: Legjobb elsőfilm
Berlinale: Legjobb elsőfilm

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Met 2024-25

Exhibition On Screen - 2023

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató