< VISSZA

MET 2023/24 - Giuseppe Verdi: Nabucco

Nabucco
Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából felvételről egy szünettel, 186 perc, 2024
olasz nyelven, magyar és angol felirattal

Időpontok:

Rendező: Elijah Moshinsky

Vezényel: Daniele Callegari
Díszlettervező: John Napier
Jelmeztervező: Andreane Neofitou

Szereplők: Ludmilla Monasztirszka (Abigél), Maria Barakova (Fenéna), Szokjonk Baek (Izmael), George Gagnidze (Nabucco), Dmitry Belosselskiy (Zaccaria)

Az élete mélypontján lévő 27 éves Verdi két gyermeke és felesége elvesztése után, már operaszerzői ambícióiban is megtörve, ügynöke rábeszélésére olvasta el Temistocle Solera Nabucco című librettóját. A babiloni fogságban szenvedő zsidók és a magát istennek kikiáltó babiloni király, Nabucco története az 1842-es bemutatón, majd világszerte óriási sikert aratott, a „Va, pensiero…” (Szállj, gondolat…) kezdetű kórusdarabja pedig Itália második himnuszává vált.  A mostani előadásban a király szerepében a grúz bariton, George Gagnidze debütál a Met-ben, míg a király két lánya, Abigél és Fenéna szerepében az ukrán szoprán, Ludmilla Monasztirszka és az orosz mezzoszoprán, Maria Barakova látható. Fenena szerelmét, a zsidók királyának unokaöccsét, Izmaelt, akiknek szeretete túlmutat a politikai érdekeken, a dél koreai Szokjonk Baek alakítja. Zaccaria zsidó főpap alakjában – csakúgy mint a darab 2017-es Met-közvetítésében – az orosz basszus, Dmitrij Belosszelszkij tér vissza. A közvetítésben Daniele Callegari vezényli majd az előadást, benne a Met-kórus feledhetetlen előadásában felhangzó „Va, pensiero”-t.

A 2023/24-es MET-évad további közvetítései itt érhetők el >>>

Jegyinformációk

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában.

Belépőjegy: 5900 Ft
Továbbra is van lehetőség 4500 Ft-ért kedvezményes jegy váltásra azoknak, akik az évad legalább hét különböző előadására váltanak jegyet egyszerre.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
Megértésüket köszönjük!
Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága


Bemutató dátuma: 2024.01.06.

Forgalmazó: Cikanek Management

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató