Klassz Napok az Urániában! Nyáron is!

Diákvetítések az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2023/24

2023. szeptember 1. - 2024. augusztus 31.

Helyszín:

A KLASSZ NAPOK 2023. szeptember 1. – 2024. augusztus 31. között, a magyarországi art mozikban zajló, az általános- és középiskolásokat megcélzó rendezvény- és vetítéssorozat, amely szervesen kapcsolódik az iskolai tananyaghoz. Célja, hogy ez a korosztály minél nagyobb létszámban, minél gyakrabban jusson el a moziba, s így legyen része a közösségi filmnézés élményében. A program keretében kedvezményes iskolai vetítéseket szervezünk az Uránia Nemzeti Filmszínházban általános- és középiskolások számára.

A klasszikus hazai filmkincsre és a közelmúlt magyar filmtermésére épülő válogatás szinte minden tantárgy oktatásában segítséget nyújthat, úgy a magyar irodalom, a történelem, a digitális és vizuális kultúra, a dráma és színház, valamint a természettudományi tantárgyak tanításában, mint az osztályfőnöki órákon tárgyalt morális problémák feldolgozásában.

A programban szereplő filmek listáját az alábbi linken tudják megtinteni: Filmlista

A vetítési programban szereplő filmek egy részéhez komplex tanári segédanyagcsomag is rendelkezésre áll, amely ötleteket és kreatív feladatokat kínál a filmek élményszerű feldolgozásához.

A program keretében vetített filmek jegyára: 500, - Ft.

Ha körvonalazódott Önben, melyik filmet, filmeket szeretné a diákjaival megtekinteni, kérjük, töltse ki az alábbi linken elérhető jelentkezési űrlapot.

Jelentkezési lap

A program keretében a csoportos diákvetítések során közreműködő, az osztályt, csoportot kísérő 1 fő pedagógus szervezőmunkáját minden sikeresen megvalósult vetítés után bruttó 10.000 Ft megbízási díjjal honoráljuk, az Art-Mozi Egyesülettel kötött egyedi megbízási szerződés alapján.

Amennyiben kérdése merül fel a programmal és a vetítésekkel kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Art Mozi Egyesület munkatársával az alábbi e-mail címen: szervezes@ artmoziegyesulet.hu vagy az iskola@urania-nf.hu e-mail címen.

Felhívjuk figyelmét, hogy a vetítéseken dokumentációs és promotációs céllal képfelvétel készül.

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Met 2024-25

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató