Samsara

Lois Patiño lélekvándorlós road movie-ja július 1-én 20:00-kor

2023. július 1. 20:00 - 22:00

Helyszín: Díszterem

Egy buddhista fiatal minden reggel meglátogat egy idős nőt, hogy a Tibeti Halottaskönyvből olvasson fel neki, ezzel a halál és a következő élet közötti útra felkészítve őt. Az utolsó napon a fiú a könyv záró sorait súgja az asszony fülébe, becsukja a szemét és vele együtt meditál, miközben a nő lelke útra kel.

A Samsara története kétfelé tagolódik: két kontinens, két közösség, két hitvilág, kétféle külső és belső tapasztalás. A laoszi szerzetesek és az afrikai törzs mindennapjait egy különleges, fényekből és hangokból álló ösvény köti össze. A nézőnek egy ponton a főhőssel együtt le kell hunynia a szemét, hogy átélje a reinkarnációt és megérkezzen egyik életből a másikba.

Lois Patiño lélekvándorlós road movie-ja lenyűgözte az idei Berlini Filmfesztivál közönségét és megkapta az Encounters szekció zsűrijének díját. A film közepi belső utazás olyan élményt nyújt, melyet ritkán tapasztalhatunk a moziban: az alkotók káprázatos képi és hanghatások segítségével elérik, hogy a filmbéli idős nővel együtt éljük át a reinkarnációt. A Samsara felér egy meditációs élménnyel, a magyarhangya szervezett vetítések keretében invitálja a hazai közönséget egy kollektív nyár eleji csakratisztításra.

Rendező: Lois Patiño

Szereplők: Amid Keomany, Mariam Vuaa Mtego, Simone Milavanh

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató